Gemeenten

Gemeenten

De gemeenten hebben binnen het sociale domein belangrijke nieuwe verantwoordelijkheden die vanuit de 3 grote decentralisaties gerealiseerd wordt. De kennis en de ervaring binnen de gemeenten is nog niet groot genoeg en er bestaan ook veel zorgen of de continuïteit van zorg geboden kan blijven worden. De druk op regionaal leiderschap is groot.

Daarnaast krijgen de gemeenten van het rijk steeds minder financiële middelen doen, waardoor er binnen het sociale domein keuzes moeten worden gemaakt.

INITI8 is in staat om samen met zorgaanbieders inhoudelijk en feitelijk de juiste informatie te leveren op basis waarvan de transitie arrangementen tot stand kunnen komen en de gemeenten ook sturing- en verantwoording voorzieningen hebben.

Binnen de verschillende zorg regio’s en samenwerkende gemeenten heeft INITI8 reeds gemeente- en wijkmonitors geïmplementeerd die door zowel gemeenten als zorgaanbieders als grote toegevoegde waarde worden ervaren in de samenwerking en transformatie. Tellen en vertellen in de vorm van inhoudelijke leertafels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *