Jeugdhulp

Onze Jeugd moet de toekomst hebben

Het jeugdhulpdomein is constant in ontwikkeling. Na de overheveling van de financiering van provincies naar gemeenten staan de jeugdhulpaanbieders voor een steeds grotere uitdaging. De cliënt goed helpen heeft natuurlijk de hoogste prioriteit, maar hoe combineer je dat als zorgaanbieder met het juist en volledig verantwoorden en declareren naar de verschillende gemeentes en regio’s die allemaal eigen producten, tarieven en manier van werken hebben?

Daarnaast is het door de bezuinigingen steeds belangrijker geworden dat de zorgmedewerkers en ondersteunde diensten efficiënt werken én slim met elkaar samenwerken. Dit vereist naast goede procesafspraken ook kraakheldere dynamische inzichten.


INITI8 is dé partner op het gebied van management- en stuurinformatie in de jeugdzorg. Niet voor niets is INITI8 al jaren marktleider op dit gebied. Wij combineren specifieke kennis van de jeugdzorgmarkt met state-of- the -art infrastructuur en hoogwaardige dynamische inzichten via bijvoorbeeld PowerBI of Tableau voor alle niveaus binnen de organisatie, van de directeur tot aan de uitvoerende zorgmedewerker. Door de informatie vanuit dezelfde basis op te bouwen, kunnen gesprekken over de cijfers tussen de organisatielagen makkelijk plaatsvinden.


INITI8 kan snel verbinden met alle bekende zorgregistratiepakketten en legt intelligente koppelingen met HR, financiële en zorgkwaliteit- en meting systemen. Hierdoor kan de gebruiker snel verbanden leggen tussen de domeinen om snel oorzaken van trends en afwijkingen t.o.v. de gestelde kaders te duiden.


Naast de interne inzichten op bijvoorbeeld productiviteit, inzet van medewerkers, kwaliteit van de geboden zorg of wachtlijsten ondersteunt INITI8 ook richting de financiers en het rijk m.b.t. de externe verantwoording. Denk hierbij aan inzichten in de uitval in het declaratie-proces, de aanlevering van het jeugdhulpgebruik richting het CBS of het beantwoorden van specifieke gemeente vragen.


Het opleiden van interne medewerkers om zelf de belangrijkste vragen van binnen en buiten de organisatie te beantwoorden ( Self Service BI) behoort tot de mogelijkheden die INITI8 biedt. INITI8 biedt hiermee de complete dienstverlening om de jeugdhulpaanbieder op elke niveau van de organisatie te ontlasten en te ondersteunen.

Ons team

Onze referenties

Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo
Demo logo